Zaaien, maaien en schudden van gras

Voor uw grasvoederwinning heeft Loonbedrijf van Dun B.V. (Flevoland, Overijssel) de juiste machines én kennis in huis. We zaaien met een aangepaste trekker met frontwiel en gps, rotorkopeg en een Samex nokkenrad-graszaaimachine. Die zorgt voor een vlakke graszode.

 

Maaien doen wij met een 9 meter zelfrijdende maaier van Krone, de Big M 420. Deze maaier heeft een zeer hoge capaciteit. Bovendien kneust de Big M 420 het gras intensief, waardoor het sneller droogt. De maaier is uitgevoerd met vijzels. Hiermee kunnen wij, indien gewenst, het gemaaide gras tegelijkertijd op een zwad draaien.

 

Voor het gras schudden zetten wij een 10 meter brede Kuhn schudder in.

 

 

Gras harken 

Voor schoner opharken van het gras heeft Loonbedrijf van Dun gekozen voor een Kuhn Mergemaxx 950 bandhark. Deze bandhark is productvriendelijk en voorkomt verontreiniging door mestresten. Bovendien heeft de Mergemaxx 950 meerdere aflegmogelijkheden. Dit geeft de hakselaar, de opraapsnijwagen en de pers de juiste aanvoer, waardoor ze minder vaak over het perceel hoeven te rijden.

 

Hakselen en persen all-in

Na het hakselen van het gras kunnen wij het in dezelfde werkgang in balen persen met de Krone BiG Pack. Deze hakselaar blaast het gras direct in de pers, die er balen van maakt met formaat 200 L x 120 B x 90 H. Een ander groot voordeel van de Krone BiG Pack is de geïntegreerde weeginrichting en vochtmeting. Hiermee kunnen we uw ruwvoeropbrengst eenvoudig registreren. We wikkelen de pakken met een McHale wikkelaar. Voor extra gemak kan Loonbedrijf van Dun B.V. uw balen ook netjes op uw erf plaatsen.

 

Gras inkuilen

Loonbedrijf van Dun gebruikt voor het inkuilen van gras over Veenhuis en Krone opraapsnijwagens van 45m³. De Krone opraapsnijwagens zijn uitgerust met een weeginrichting, zodat we de ruwvoeropbrengst kunnen registreren. Tijdens het hakselen kunnen wij de opraapsnijwagens ook inzetten als extra silagewagens. Met Volvo shovels verdelen we het gras bij het maken van een kuilbult en we rijden de bult ermee aan.

 

Gras hakselen

Voor het hakselen van gras zetten we bij Loonbedrijf van Dun een New Holland hakselaar in. We rijden met silagewagens van 45m³ met brede banden. We kunnen met meerdere silagewagens rijden, afhankelijk van de afstand tussen het perceel en de kuilbult. Het verdelen en aanrijden van de kuilbult doen we met een Volvo shovel. Zoals u ziet, kan Loonbedrijf van Dun (Flevoland, Overijssel) diverse graswerkzaamheden voor u verzorgen. Neem gerust contact op voor meer informatie of uw opdracht.

 

Grasvoederwinning in het kort:

  • Loonbedrijf van Dun B.V. beschikt over de juiste kennis en machines
  • Zaaien, maaien en schudden van gras
  • Hoge capaciteit maaier
  • Opharken van gras zonder mestresten
  • Bandhark met meerdere aflegmogelijkheden
  • Hakselen en persen in één werkgang
  • Hakselaar met geïntegreerde weeginrichting en vochtmeting
  • Balen eenvoudig wikkelen
  • Gras inkuilen met opraapsnijwagens met weeginrichting
  • Vooraf hakselen bij inkuilen mogelijk

 

Meer informatie? Bel direct: 0527-262492

Grasvoederwinning in beeld

Nieuws

Top <h4>loonbedrijf-vandun.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/werkzaamheden/">Werkzaamheden</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/ons-bedrijf/">Bedrijf</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/nieuws/">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/contact/">Contact</a></li> </ul>