Nettenteelt bloembollen

Loonbedrijf van Dun B.V. heeft jarenlang ervaring opgedaan met de bollenteelt. Hierdoor is het een planten en oogsten van bloembollen in netten een specialisme van ons geworden. Wij hebben vestigingen in Rutten, Espel, Swifterbant (alle Flevoland) en Blokzijl (Overijssel). Naast Flevoland en Overijssel doen we veel loonwerk in Friesland en Drenthe. Wij beschikken over een zeer modern machinepark met Vlaming en Koops machines op 1,50 en 1,80 meter breed. 

 

Rooien bij nettenteelt

Het mooie aan nettenteelt is dat het geschikt is voor zowel zware als lichtere gronden. Loonbedrijf van Dun kan op 2 manieren rooien: met een afvoerelevator of rechtstreeks in kisten. De afvoer van de bollen naar uw erf of een andere locatie kunnen we ook voor u verzorgen. Informeer gerust naar de mogelijkheden en neem contact op met een van onze vestigingen.

 

Strodekken

Bollentelers kiezen er vaak voor om de geplante bloembollen af te dekken met een strodek. Loonbedrijf van Dun B.V. kan dit voor u verzorgen. Met strodekken kunt u verslemping van de grond tegengaan tijdens het groeiseizoen van de bloembollen. Ook kunnen we een strodek aanbrengen bij gewassen die nog in de grond zitten. Het strodek geeft ze tijdens de wintermaanden bescherming tegen de vrieskou. Net als bij het planten en rooien, verzorgen wij het strodekken op 1,50 en 1,80 meter spoorbreedte. Wij kunnen verschillende soorten stro leveren.

 

Traditionele bloembollenteelt

Naast nettenteelt kunnen we bloembollen op de traditionele wijze telen. Voor het oogsten van tulpen, gladiolen en leliebloembollen zet Loonbedrijf van Dun diverse zelfrijdende rooimachines in. Ze kunnen op 1,50, 1,80 en 3,00 meter breedte werken. Al deze rooimachines kunnen we uitvoeren met rooi- en zeefmatten naar keuze. Ook zijn rollenreinigers mogelijk. Voor het klappen van het loof van de bolbloem biedt Loonbedrijf van Dun B.V. verschillende mogelijkheden, zowel in één werkgang als in twee. We geven u graag advies wat voor u de meest optimale uitvoering is. Neem gerust contact op.

 

Gewasbescherming in bollenteelt

Gewasbescherming wordt in de landbouw steeds duurzamer aangepakt. Voor veel teelten, waaronder de bollenteelt, geldt dat er vaak meerdere bespuitingen nodig zijn tijdens het groeiseizoen. Loonbedrijf van Dun B.V. kan dit intensieve werk van u overnemen via onze dochteronderneming Spuitbedrijf B.V. Wij zijn gespecialiseerd in spuitwerk, beschikken over alle licenties en hebben een uitgebreid wagenpark om zowel gangbaar als biologisch te spuiten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Inunderen van bolpercelen

Om aaltjes, schimmels en opslag tegen te gaan in percelen waar bollen hebben gestaan, kan Loonbedrijf van Dun B.V. de grond inunderen, oftewel onder water zetten. Wij bieden inundatie als een van de weinigen in deze regio. Klik hier voor meer informatie over inundatie.

 

Bollenteelt in het kort:

  • Planten en rooien van bloembollen met nettenteelt
  • Zeer modern machinepark voor teelt op 1,50 en 1,80 meter breed
  • Strodekken mogelijk als koudeprotectie en tegen verslemping
  • Loonbedrijf van Dun kan diverse soorten stro leveren
  • Traditionele bollenteelt ook mogelijk
  • Werkbreedte 1,50, 1,80 en 3,00 meter
  • Gewasbescherming via dochteronderneming Spuitbedrijf B.V.
  • Rooimachines met rooi- en zeefmatten naar keuze en rollenreinigers
  • Loofklappen zowel in één als in twee werkgangen
  • Inundatie mogelijk om aaltjes, schimmels en opslag tegen te gaan

 

Meer informatie? Bel direct: 0527-262492

Bollenteelt in beeld

Nieuws

Top <h4>loonbedrijf-vandun.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/werkzaamheden/">Werkzaamheden</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/ons-bedrijf/">Bedrijf</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/nieuws/">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/contact/">Contact</a></li> </ul>