Teelt witlofpennen

Eén van de specialisaties van Loonbedrijf van Dun B.V. is het loonwerk voor de witlofpennenteelt.

De ruggen voor de witlofpennen bouwen we op met 6- en 12-rijige machines, alle gps-gestuurd. We werken met een rijafstand van 50 cm. Het zaaien van witlofzaad doen we met zaaimachines die eveneens 6 en 12 rijen tegelijk aankunnen. Wilt u liever witlofpennen zaaien op 75 cm, dan kunnen wij die rijafstand ook aanhouden. Tijdens het zaaien kunnen we tegelijk granulaat toedienen. Dat scheelt een werkgang.

 

Onderhoud en rooien witlofpennen

Net als het opbouwen van de ruggen en het zaaien, kunnen we het schoffelen ook op 50 cm rijbreedte uitvoeren. We kunnen hiervoor zowel een 6- als een 12-rijig schoffelframe inzetten. Voor het rooien hebben wij diverse rooimachines. Ze zijn alle 3 meter breed. We kunnen zowel rooien op wielen (WKM) als op rupsbanden (Ploeger) en zowel op 50 cm als op 75 cm. Al deze rooimachines zijn uitgevoerd met een tollenset, blokkenmat, wrijfmatten en axiaal om de witlofpennen schoon uit de grond te krijgen.

 

Tijdens het rooien, kan Loonbedrijf van Dun ook een bespuiting op de kop van de pen uitvoeren. Vraag gerust om meer informatie en neem contact met ons op.

 

Witlofpennenteelt in het kort:

  • Loonbedrijf van Dun B.V. biedt loonwerk in witlofpennenteelt
  • Ruggen opbouwen met 6- en 12-rijige machines met gps
  • Rijafstand van 50 cm, eventueel 75 cm ook mogelijk
  • Gelijktijdige granulaattoediening tijdens zaaien mogelijk
  • Witlofpennen schoffelen met 6- of 12-rijig schoffelframe
  • Rooien naar keuze op wielen of met rupsbanden op 50 of 75 cm
  • Schoon rooien dankzij tollenset, blokkenmat, wrijfmatten en axiaal
  • Tijdens rooien bespuiting op kop witlofpen mogelijk

 

Meer informatie? Bel direct: 0527-262492

Witlofpennenteelt in beeld

Nieuws

Top <h4>loonbedrijf-vandun.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/werkzaamheden/">Werkzaamheden</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/ons-bedrijf/">Bedrijf</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/nieuws/">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.loonbedrijf-vandun.nl/contact/">Contact</a></li> </ul>